ÇOCUKLARA, OYUNLARLA KOÇLUK NASIL FAYDA SAĞLAR?



"Kuşlar uçar, balıklar yüzer, çocuklar oyun oynar."


                                                                   Garry Landrenth




Çocukluk döneminde, çocuklar hem dış dünyayı, hem de kendilerini tanımaya ve de dış dünyaya uyum sağlamaya başlarlar. Birçok davranış kalıbı ve inançlar bu dönemde edinilir. Kontrolsüzce edindiğimiz bu inançların çoğu ne yazık ki olumsuzdur.
İnançlarımız, biz farkına varmadan bilinçaltımıza kazındığı için bir süre sonra hayatımızı onların doğrularına göre yaşamaya başlarız.

Oyun, çocukların duygularını, ihtiyaçlarını, kendilerine ve hayata dair düşüncelerini rahatlıkla ifade edebildikleri, kendi dünyalarını bize açtıkları ve bizi dünyalarına kabul ettikleri yerdir.

Bir diğer deyişle; çocukların kendilerine ve hayata dair geliştirdikleri davranış kalıpları ve inançlar oyun sırasında ortaya çıkmış olur.
Ortaya çıkan bu olumsuz davranış kalıplarını ve de inançları oyunlar sırasında olumluya çevirmek, koçluk yöntemi sayesinde çok daha kolay ve sağlıklı şekilde olur.

Çünkü oyun; her durumda çocuğun isteyerek yer aldığı, fiziksel, bilişsel, sosyal, duygusal ve dil gelişiminin temeli olan, gerçek hayatın bir parçası ve çocuk için en etkili öğrenme sürecidir.